Opera på liv och död - men för ett fåtal (2)

På Kulturnyheternas hemsida kan man läsa om Kungl Operans biljettpriser. För en tvåbarnsfamilj skulle det kosta  1.770 kronor  att se Loranga, Masarin och Dartanjang på stora scenen. Elsa Magnusson för SVTs Kulturnyheterna har intervjuat  Anders Franzén, chef för Kungliga Operan i Stockholm.

"Men betyder det då att barnfamiljer med dålig ekonomi inte kan gå på Kungliga Operan?
- Jag ska inte sticka under stol med att jag vet att det här är en dyr konstform. Det är dyrt att producera och därmed förhållandevis dyrt att gå och ta del av, säger Franzén."

Så slog dörren igen för de operaintresserade med små inkomster. Igen. Kom sedan inte och klaga över hånfulla tillmälen om finkultur, och hur svårt det är att sprida operaformen till de breda lagren.


Kommentarer
Postat av: petra

finemang att du gillade den!!!

Postat av: Konstanze

Det är ju hutlöst....

2006-11-15 @ 20:54:14
URL: http://kulturnorden.blogg.se
Postat av: Ers Larik

Mycket irriterande! Läs operachefens vidare försvar för höga biljettpriser på Expressens kulturblogg :(

2006-11-16 @ 09:46:08
Postat av: Inkan

Men du: "Loranga, Masarin och Dartanjang " ska man läsa! Högläsa och må gott av och skratta, fnittra och titta på knasiga illustrationerna i böckerna om dem.
Det är billigare också!
Och jag skulle inte vilja uppleva de böckerna som Opera:)

2006-11-16 @ 23:11:45
URL: http://www.detfinnstrerum.blogspot.com/
Postat av: Ers Larik

Jag tror att föreställningen har alla möligheter att bli bra. Tonsättaren Carl Unander-Scharin intressant, möjligen är regissören för mycket estet för barnaögon. Här behövs lössläppta fantasier, om än inte burleskerier utan täckning.

2006-11-17 @ 09:25:03
Postat av: Johan

Men det *är* dyrt att producera opera samtidigt som det finns en begränsning för hur många man kan ta in till varje föreställning. Det är svårt att komma ifrån.

//JJ

2006-12-08 @ 22:43:45
URL: http://mansken.blogspot.com
Postat av: Ers Larik

Visst är opera dyrt. Man har har 2 vägar att välja: ett skattesubventionerat operahus som ska ta tillvara samtliga innevånares förmenta eller slumrande intresse, eller ta bort skattesubventionen som den idag, och låta operakulturen fortsätta marschen mot elitdomänen. Valet bör vara politiskt, inte administrativt.

2006-12-11 @ 13:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback