För Luren

I lurarna just nu:

Franz Schmidts gripande fjärde symfoni med Fabio Luisi vid pulten.

Allan Petterssons sjunde symfoni i en radioinspelning från Konserthuset 2003. Marc Soustrot gör en oöverträffad tolkning, slår t o m Doratis.

Johan Helmich Romans Sonater för flöjt, violone  och generalbas. Maria Bania i titelrollen. Tryck i tolkningarna.

Jean Philippe Rameaus motett Deus Noster Refugium, dirigent Hervé Niquet. Starka accenter, liten ensemble, friskt humör. Man blir jublande glad.

RameauCD


Kommentarer
Postat av: Marcus

Spännande tips! Tackar för dem :)
Jag letar för övrigt efter en bra inspelning av Furst Igor. Har hittat en DVD från UNI med Valerij Gergiev som kostar 349kr, och undrar om det är prisvärt...frågan är Dvd eller cd där naxos har för 150kr en inspelning med en Alexander Melik-pashayev. Jag ska även höra med tidningen opus bloggare =)

Postat av: norrsken

Rameau är underskattad av många.

2007-03-07 @ 21:50:28
URL: http://norrsken.blogg.se
Postat av: Einar Jakobsson

Roligt att se att fler uppskattar Franz Schmidts musik, där den fjärde symfonin väl är det främsta verket. Har bara en gammal inspelning från 1972 med Zubin Mehta och Wienerfilharmonikena så jag blir nyfiken på Luisis tolkning.

2007-03-08 @ 11:34:20
URL: http://blogg.aftonbladet.se/12269
Postat av: Thomas Roth

Schmidts fyra är förnämlig i Mehtas tolkning. Luisis har jag inte hört. Den finns på skivmärket Querstand. Ett annat modernt alternativ är Yakov Kreizberg på skivbolaget Pentatone.

2007-03-12 @ 13:31:01
Postat av: Luren

Fördelen me Luisis tolkning är att den byggs upp under en längre tid och växer till en emotionell katakomb, där det finnd plats till både rannsakning, glädje, förtvivlan och längtansfulla minnen. Skörheten i pianissimoavsnitten är mycket uttrycyksullt mejslade, även om mässingsblåsarna på två ställen låter för tunnläppade ;) Men som tolkning stort!

2007-03-13 @ 15:27:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback